Idag har jag bakat lussekatter eller lussebullar eller vad det heter.
Jag utgick från detta recept:
8-10 stycken
4 ägg
Knappt 2 msk stevia
100 gram rumstempererat smör
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
3/4 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 gram saffran
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg saffranet i lite mörk rom eller i 1 msk vatten under 20-30 minuter innan för fin färg på brödet.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda de torra ingredienserna
Vispa ner smöret, grädden och saffranet och till slut de torra
ingredienserna. Låt svälla i ca 10 minuter innan du formar lussekatter.
Om degen är för lös blanda ner lite mer kokosmjöl!
Pensla med äggvita och tryck eventuellt ner russin i katterna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Ja, det är svårt att komma ifrån att det är enklare att baka med vetemjöl och ja, det är godare att baka på vetemjöl och socker men man göra sina val.
tisdag 13 december 2016
Two Weeks Training
Igår började jag träna inför Jönköping halvmaraton 😁 Två veckor verkar vara en magisk gräns för mig. Flera gånger har jag börjat träna just...
-
Det känns väldigt bra när folk hakar på att dissa Fisbok, Instagram...Gud vet allt vad det heter. Snap, sedan kommer jag inte på mer. Iställ...
-
Jag har bokat in mig på en in-heelskurs! 😍😍😍 Äntligen kan jag använda mina coola poleklackisar på riktigt! Jösses vad jag längtar. Måtte ...
-
Ibland undrar jag hur jag kommer på alla roliga saker jag kommer på men ja, jag gör det på något sätt! Jag är vallonättling på ena sidan, hö...