Idag har jag bakat lussekatter eller lussebullar eller vad det heter.
Jag utgick från detta recept:
8-10 stycken
4 ägg
Knappt 2 msk stevia
100 gram rumstempererat smör
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
3/4 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 gram saffran
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg saffranet i lite mörk rom eller i 1 msk vatten under 20-30 minuter innan för fin färg på brödet.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda de torra ingredienserna
Vispa ner smöret, grädden och saffranet och till slut de torra
ingredienserna. Låt svälla i ca 10 minuter innan du formar lussekatter.
Om degen är för lös blanda ner lite mer kokosmjöl!
Pensla med äggvita och tryck eventuellt ner russin i katterna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Ja, det är svårt att komma ifrån att det är enklare att baka med vetemjöl och ja, det är godare att baka på vetemjöl och socker men man göra sina val.