Idag har jag bakat lussekatter eller lussebullar eller vad det heter.
Jag utgick från detta recept:
8-10 stycken
4 ägg
Knappt 2 msk stevia
100 gram rumstempererat smör
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
3/4 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 gram saffran
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg saffranet i lite mörk rom eller i 1 msk vatten under 20-30 minuter innan för fin färg på brödet.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda de torra ingredienserna
Vispa ner smöret, grädden och saffranet och till slut de torra
ingredienserna. Låt svälla i ca 10 minuter innan du formar lussekatter.
Om degen är för lös blanda ner lite mer kokosmjöl!
Pensla med äggvita och tryck eventuellt ner russin i katterna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Ja, det är svårt att komma ifrån att det är enklare att baka med vetemjöl och ja, det är godare att baka på vetemjöl och socker men man göra sina val.
tisdag 13 december 2016
Strawberries and Cream (July/Dear Beloved Hometown)
Det börjar nog bli dags att skriva något! Som ofta har jag spännande saker på gång 🤩 I skrivande stund är de hemliga men hold on, hold on s...
-
Det känns väldigt bra när folk hakar på att dissa Fisbok, Instagram...Gud vet allt vad det heter. Snap, sedan kommer jag inte på mer. Iställ...
-
Jag har bokat in mig på en in-heelskurs! 😍😍😍 Äntligen kan jag använda mina coola poleklackisar på riktigt! Jösses vad jag längtar. Måtte ...
-
Det har varit så fruktansvärt kallt så jag har frusit konstant i över ett dygn, sånär som på den gångna natten då jag sov med massor av kläd...