Idag har jag bakat lussekatter eller lussebullar eller vad det heter.
Jag utgick från detta recept:
8-10 stycken
4 ägg
Knappt 2 msk stevia
100 gram rumstempererat smör
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
3/4 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 gram saffran
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg saffranet i lite mörk rom eller i 1 msk vatten under 20-30 minuter innan för fin färg på brödet.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda de torra ingredienserna
Vispa ner smöret, grädden och saffranet och till slut de torra
ingredienserna. Låt svälla i ca 10 minuter innan du formar lussekatter.
Om degen är för lös blanda ner lite mer kokosmjöl!
Pensla med äggvita och tryck eventuellt ner russin i katterna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Ja, det är svårt att komma ifrån att det är enklare att baka med vetemjöl och ja, det är godare att baka på vetemjöl och socker men man göra sina val.
tisdag 13 december 2016
To Blog Is Out
Det här med att blogga har tappat sin charm. Det har varit roligt men jag inser att jag skriver bara samma saker hela tiden. Under de senas...
-
Jag har bokat in mig på en in-heelskurs! 😍😍😍 Äntligen kan jag använda mina coola poleklackisar på riktigt! Jösses vad jag längtar. Måtte ...
-
Stiliga karlar! Ja, herre Jösses alltså! Denna spelade mina vänner i England upp för mig (en gång för många år sedan)! ...
-
Bland det bästa jag vet är när man någon gång i livet läser texten till en låt man inte kan texten till. Texten är en helt annan än vad man ...