lördag 21 september 2019

Way Too Long (My Very Locally Produced Cheese)

Ja, nu är det alldeles för länge sedan jag gjorde ost men idag tager jag mig tiden! Det känns som att jag håller på att komma väldigt mycket på rätt bana här i livet igen. Jag gör min ost, även om det inte blir jätteofta men jag gör det! Jag har plockat bär och min symaskin fungerar. Jag behöver dock en ny trampa, tror jag i alla fall.

Hur som helst, här kommer några tjusiga bilder!
Pastörisera mjölken =D

Kyla ned mjölken! Ja, det är kontraster när man använder Milch direkt från tanken, hehe!


Nu är det nära! =D 30-32 grader ska mjölken ned till. Vid pastöriseringen ska temperaturen upp till 63-65 grader!

Handdukar och grytlock redo! =D Denna bild är superläskig tycker jag. Man ser ett ansikte men ingen kropp, WAAHHH!

I skrivande stund har jag vispat i filmjölk. Nu ska mjölken och filen stå i 30 minuter. Nästa steg är att ha i löpen. Sedan är det sisådär två timmar kvar tills allting är klart. Jag önskar mig förresten en tiolitersgryta! Det kan ni ordna en till mig. Det tar tre-fyra timmar att göra en liten uschlig ost på fem liter mjölk aber, det tar samma tid att göra två ostar på tio liter så gissa varför jag önskar mig en tiolitersgryta!

To be continued!
BTW, sorry ifall jag har stavat fel i rubriken.
My English is still so crappy!

1000 dagar

I morse hörde jag på radion, att det idag är 1000 dagar sedan Ryssland gick in i Ukraina. I hate war forever. I love and miss you grandma. &...