Hur som helst, här kommer några tjusiga bilder!
Pastörisera mjölken =D |
Kyla ned mjölken! Ja, det är kontraster när man använder Milch direkt från tanken, hehe! |
Nu är det nära! =D 30-32 grader ska mjölken ned till. Vid pastöriseringen ska temperaturen upp till 63-65 grader! |
Handdukar och grytlock redo! =D Denna bild är superläskig tycker jag. Man ser ett ansikte men ingen kropp, WAAHHH! |
I skrivande stund har jag vispat i filmjölk. Nu ska mjölken och filen stå i 30 minuter. Nästa steg är att ha i löpen. Sedan är det sisådär två timmar kvar tills allting är klart. Jag önskar mig förresten en tiolitersgryta! Det kan ni ordna en till mig. Det tar tre-fyra timmar att göra en liten uschlig ost på fem liter mjölk aber, det tar samma tid att göra två ostar på tio liter så gissa varför jag önskar mig en tiolitersgryta!
To be continued!
BTW, sorry ifall jag har stavat fel i rubriken.
My English is still so crappy!